Tiktok Canlı Yayın Kaydedilir Mi?

Tiktok Canlı Yayın Kaydedilir Mi?

Tiktok Çin menşeili bir uygulama olmakla birlikte dünyanın her yerinde kullanılmaktadır. Pandemi dönemi ile birlikte insanların evde kaldığı süreçte popülerleşen Tiktok bugün tüm dünyada en çok kullanılan uygulamalardan birine dönüşmüştür. Bazıları sadece hesap açarak keşfet sayfasında gezinse de tamamen güncel içerikleri üreten milyonlarca insan bulmak da mümkündür. Bu nedenle Tiktok trendleri aslında dünya gündemi ve insan yaşamı hakkında ciddi bilgiler içermektedir. Bunlar sadece gönderiler ile anlaşılamaz. Aynı zamanda Tiktok’un bir diğer sevilen özelliği olan canlı yayınlar da bunda etkilidir.

Tiktok canlı yayınları kazanç sağlamak açısından oldukça etkilidir. Bu nedenle Tiktok canlı yayınlarına ilgi oldukça fazladır. Tiktok canlı yayınları yapan kişiler Tiktok içerisinde kısa bir sürede öne çıkabilmektedir. Bu kişiler bazen yayınlarını da kaydetmek istemektedir. Bunun için eskiden dış yöntemler tercih edilse de Tiktok artık kayıt aşamasına da gelmiştir. Tiktok’ta canlı yayın açmak oldukça basittir. Bu canlı yayını kaydetmek de artık basit bir aşamadır. Çünkü Tiktok’un yeniliği ile birlikte artık 90 gün boyunca Tiktok canlı yayınları kişide kayıtlı olacaktır. Bu yayınları kişi tutabileceği gibi aynı zamanda indirebilmesi de mümkündür. Birçok kullanıcının yayınlarını tekrar izleme ve yayın esnasında olanları görüntüleme imkanı bu sayede sunulmuştur. Ancak bunun dışında da Tiktok canlı yayın kaydetme ekranları oluşturmak mümkündür. Bunun için Google Play ve iOS üzerinden birtakım kayıt uygulamaları eklemek şarttır. Aksi halde yayın kayıt olmayacaktır. Ki bu durumda Tiktok canlı yayın kaydedilir mi sorusu sorulacaktır.

Tiktok’ta Nasıl Canlı Yayın Açılır?

Tiktok’ta canlı yayın açmak oldukça pratiktir. Tiktok canlı yayın kaydedilir mi sorusunda ise farklı yöntemler bulunmaktadır. Canlı yayın açmak için öncelikle bir hesabınız olmalıdır. Ardından “+” işaretini seçmelisiniz. Burada bir kamera seçeneği yer almaktadır ve “canlı” alternatifi en köşede bulunmaktadır. Buna tıklayabilir ve Tiktok canlı yayınını açabilirsiniz. Tiktok canlı yayınında birtakım efektler yapmak, yorumları filtrelemek ve daha fazlası için üç nokta işaretine dokunmak yeterli olacaktır. Tiktok canlı yayını açmak ve bunları kaydetmek bu şekilde gerçekleşmektedir.