Facebook Videolar Oynatılamıyor Sorunu

Facebook Videolar Oynatılamıyor Sorunu

Facebook uzun yıllardır en sevilen sosyal medya uygulamalarından biri olarak öne çıkmaktadır. Her dönem yapılan yeni güncellemeler, Facebook’u hala sektörde tutmaktadır. Buna karşın elbette her uygulamada olduğu gibi Facebook’ta da birtakım sorunlar yaşamak mümkündür. Bunlardan biri de video ile ilgili sorunlardır. Facebook videolar oynatılamıyor sorunu birçok kişinin merak ettiği ve aklın takılan bir problemdir. Ancak bu problemin çözümü için öncelikle problemin sebebini bilmek gerekmektedir.

 Herkeste farklı sebepler nedeni ile Facebook videolar oynatılamıyor sorunu görmek olasıdır. Facebook videolar oynatılamıyor sorunu özellikle internet ile ilişkilidir. Pek çok kişi internet bağlantısının zayıflığı ya da yetersizliği nedeni ile bu sorunu yaşamaktadır. Bunun için pek çok çözümü vardır. Mobil internet ile ev interneti arasındaki farka göre çözümler de değişmektedir. Bu bazen operatörler ile ilişkili bir sorun olabileceği gibi bazen de tamamen kişinin kendisi ile ilişkilidir. Benzer hatalar video ile ilgili pek çok durumda görülmeye açıktır. Bu nedenle sorunun çözümüne geçmek şarttır.

Facebook Videolar Oynatılamıyor Sorunu Çözümü

Facebook videolar oynatılamıyor sorunu çözümü aslında birkaç aşamadan oluşmaktadır. Facebook internet bağlantısına göre şekillenmektedir. Yani internet bağlantısının yüksek olması Facebook’tan yüksek verim almayı sağlamaktadır. Bu aşamada hangi internete bağlı olunduğu bilinmektedir. Eğer ev interneti üzerinden Facebook’a giriliyorsa bu durumda operatör ile ilişkili bir sorun olabilir. Videolar ancak internet zayıflığı nedeni ile oynatılamaz hale gelmektedir.

Operatör ile alakalı sorun çözüldükten sonra bu sorun da ortadan kalkacaktır. Bazen çözüm olarak modemi kapatmak ve 15 saniye kadar sonra açmak yeterlidir. Aynı zamanda “ağı unut” işlemi yapabilirsiniz ve kısa süre sonra yeniden ağı bağlayabilirsiniz. Bunlara ek olarak video oynatılamıyor sorunu mobil internetlerde de geçerlidir. Bu aşamada mobil interneti açıp kapatmak, telefonu yeniden başlatmak da tercih edilebilecek bir yöntemdir. Kişinin bulunduğu konumda internet çekmiyorsa bu da videonun oynatılmamasını sağlayan aşamalardan biridir. Facebook videoları internet hizmeti yeterli sağlandığı sürece açılabilir. Tüm bunları sırayla denemek ve en kısa sürede soruna çözüm bulmak mümkündür.