Facebook Erişim Engelini Kaldırma

Facebook Erişim Engelini Kaldırma

Facebook birçok sebepten erişim engeli verebilmektedir. Bu engel aslında birçok işlemi yapmanızı engellemektedir. Facebook erişim engeli ile Facebook’un birçok kullanım alanını dahil olmak anlamına gelmektedir. Bu durum özellikle yoğun olarak Facebook kullananlar için ciddi birtakım sorunlar doğurmaktadır. Bunu etkileyen pek çok sebep vardır. Yani erişim engeli almamak biraz da kişinin veya sayfanın elindedir. Dikkat dilecek hususlara dikkat edildikten sonra böyle bir sorun yaşamak pek mümkün değildir. Buna karşın eğer Facebook erişim engeline sahipseniz bunu çözmek ve bu erişim engelini kaldırmak da mümkündür.

Facebook erişim engelini kaldırma için sisteme kayıt ettiğiniz cep telefonu numaranızın ve e posta hesabınızın doğru olması önemlidir. Aynı zamanda bunların erişilebilir olması da gerekmektedir. Erişim engeli geldiğinde hesabınızda bulunabilirsiniz ancak gönderi paylaşmak, yorum yapmak gibi pek çok işlemden mahrum kalırsınız. Bu aşamada beklemeniz de gerekebilir. Bu sizin neden erişim engeli aldığınızla alakalıdır. Bu nedenle genellikle birkaç gün beklendiğinde Facebook hesabınızı inceler ve olumsuz bir durum yok ise hesabınız sizlere geri verilecektir. 

Facebook Erişim Engelini Önlemek İçin Neler Yapılmalıdır?

Facebook erişim engeli birçok kişinin başına gelebilir. Ancak bu aslında kişinin gönderileri ve daha pek çok yaptığı şey ile ilgili olabilir. Facebook kullanırken dikkat edilecek birtakım hususlar ile Facebook erişim engeli sorununu hiç yaşamamak mümkündür. Facebook erişim engelini kaldırma sürecine geçtikten sonra bazen beklemek gerekmektedir. Ancak bu sürece hiç gelmeden yapılmaması gereken şeyler oldukça fazladır. Yoğun beğeninin bir veya birkaç gün içerisinde yapılması önerilmez. Aynı zamanda belirli bir oranın üstünde yorum yapanlar da dikkatli olmalıdır.

Faebook’un toplumsal kurallarına aykırı olan paylaşımlar yapılmamalıdır. Bunlar şikayet edilmektedir. Yasalara dikkat ederek paylaşım yapmak süreci kolaylaştıracaktır. Sadece tanıdığınız kişileri le konuşmanız önerilmektedir. Tanınmayan kişilere mesaj atılması o kişilerin sizi şikâyet etmesini de doğurabilir. Facebook erişim engeli ancak kurallara uyulmadığı düşünüldüğü takdirde yapılmaktadır. Bu bir inceleme sürecidir ve uzmanlar tarafından hesabınız incelenmektedir. Sonrasında karara göre hesabınız kapatılır ya da erişim engeli kaldırılır.