Twitter Şifre Değişikliği Nasıl Yapılır?

Twitter Şifre Değişikliği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Twitter özellikle insanların görüşlerini belli edebilmesi nedeni ile odlukça önemli ve popüler bir sosyal medya platformudur. Yeni güncellemeler ile içeriğini her daim genişleten Twitter hem video hem fotoğraf gibi içerikler için de uygun bir uygulamadır. Twitter bu kadar yoğun kullanılırken hem şifreleri hem de kullanıcı adları önemli bir konu haline gelmiştir Twitter kullanıcı isimleri kişiye özeldir ve bir başkası bu ismi alamaz. Buna karşın şifreler ise kişinin istediği herhangi bir şifre olabilmektedir. Ancak pek çok durum şifre değişikliğini doğurmaktadır. Bunlardan biri elbette kişinin şifresini unutmasıdır.

Bu sık görülen bir durumdur ve aslında bu nedenle kişinin en iyi bildiği şifreleri koyması önerilmektedir. Buna rağmen şifre unutuldu ise çözümü oldukça basittir. Bir diğer şifre değiştirme sebebiyle hesabın çalınmasına dair bir riskin doğmasıdır. Hesap hakkında şikayetler ve hesaba birtakım saldırılar varsa bu durumda hesabı korumak için şifre güncellemek önerilmektedir. Şifre değişikliği bu şifreyi bilen başka insanlar nedeniyle de değiştirilebilir. Bu nedenle pek çok durum şifre değişikliğini tetiklemektedir. Ancak bu durumun bir çözümü de bulunmaktadır. Twitter şifre değişikliği hakkında bilinmesi gerekenler aslında şifre değişikliği süreci ile ilişkili olmaktadır.

Twitter Şifre Değişikliği Nasıl Yapılır?

Twitter şifre değişikliği hakkında bilinmesi gerekenler denildiğinde ilk olarak bu işlemin nasıl yapılacağı merak edilmektedir. Aslında bu oldukça basittir. Twitter ekranına girdikten sonra “şifreni mi unuttun” butonu bulunmaktadır. Bu butona tıklayarak girilen kişisel bilgiler ile yeni şifreyi seçmek mümkündür. Ancak burada hesabın bağlı odluğu e posta veya cep telefonu istenmektedir. Bu bilgilerin doğru ve güncel olması sayesinde hesabınızı kurtarabilirsiniz.

Bazen de hesap açık iken şifre değiştirmek gerekmektedir. Bunun için hesap bölümüne girmeniz gerekmektedir. Burada “şifre” isimli bir bölüm bulunmaktadır. Ardından “şifreni güncelle” kısmı gelmektedir. Şimdiki şifrenizi hatırlıyorsanız girebilirsiniz ve sonrasında istediğiniz en az 6 karakterli yeni şifrenizi girebilirsiniz. Buna şifreyi doğrula işlemi de dahildir. Arından Twitter şifresi hızlı bir şekilde değiştirilecektir. Twitter şifresini değiştirmek için bilgilerin doğru olmasına dikkat edilmelidir.