Tiktok Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Tiktok Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Tiktok sosyal platformların en gözdesidir. Bu nedenle pek çok kişi Tiktok uygulamasını açmakta ve bu uygulamada vakit geçirmektedir. Ancak pek çok sebep nedeni ile hesabını kapatanlardan da söz etmek gerekmektedir. Çünkü insanlar bazen Tiktok uygulamasını terk etmektedir. Bunun birçok sebebi olabilir. Bunlardan biri elbette zamanlarının büyük bir kısmının bu uygulamada geçmesidir. Tiktok günlük hayatlarını bu şekilde etkilediği için uygulamayı ve hesaplarını kalıcı olarak silmek isteyenler bulunmaktadır. Aynı zamanda Tiktok hesaplarını içerikleri beğenmediği için silenler de vardır. Bunlar gibi pek çok sebep Tiktok’un silinmesi için yeterlidir.

Sıkılan pek çok kullanıcı hesabını silerek Tiktok kullanmaktan vazgeçmektedir. Bu işlemin nasıl yapacağı merak konusudur ki Tiktok hesap silme nasıl yapılır sorusundan söz edilmektedir. Tiktok hesabı silindiğinde bu silme süreci tamamen kalıcı olacaktır. Bu nedenle bu karardan emin olunması oldukça önemlidir. Bu nedenle öncelikle Tiktok hesabına girilmelidir. Arından sağ alt köşede profil simgesine tıklanmalıdır. Bu ekranın sağ üst kısmında da üç nokta bulunmaktadır. Buna tıklandıktan sonra hesap bölümünün altında “hesabımı yönet” sekmesi bulunmaktadır. Buna tıkladıktan sonra çıkan “hesabımı sil” seçeneğine tıklanması gerekmektedir. Elbette bu işlem için şifreniz bilinmelidir. Ardından devam diyebilirsiniz. Hesabı tamamen silme işlemi bu şekilde sağlanacaktır.

Tiktok Hesabı Dondurma İşlemi

Tiktok hesap silme nasıl yapılır kadar aslında dondurma işlemi de merak edilmektedir. Çünkü Tiktok uygulamasından tamamen ayrılmak istemeyen ancak bir süre uygulamadan uzak kalmak isteyenler bu yöntemi tercih etmektedir. Uygulamadan uzak kalarak vaktini kendine ve işine ayırmak isteyenler, uygulamadan eskisi kadar keyif almayanlar ve nicesi hesabını dondurabilmektedir.

Dondurma işlemi aslında silme işlemi ile aynı sürece sahiptir. Bu nedenle ek bir işlem gerekmemektedir. Ancak bu işlem için de Tiktok şifresinin bilinmesi şarttır. Tiktok hesabı kapatıldıktan sonra 30 gün içerisinde hesaba giriş yapılırsa hesap dondurulmuş olacaktır. Ancak 30 gün geçince hesap tamamen silinecektir ve bu nedenle 30 gün içerisinde giriş yapmak gerekmektedir. 30 günden sonra Tiktok kullanmak isterseniz yeni bir hesap açmanız şart olacaktır.