Instagram Story Sıralaması Nasıl Belirlenir?

Instagram Story Sıralaması Nasıl Belirlenir?

Instagram günümüzün en bilinen ve kullanılan uygulamaları arasında üst sıralarda yer almaktadır. Bu nedenle Instagram’da sürekli güncellemeler olmaktadır ve bu güncellemeler birçok faktörü etkilemektedir. Bunlardan biri de Instagram hikayeleridir. Instagram Story olarak da bilinen bu uygulama aslında uygulama içinde aktif bir kullanım alanına sahiptir. Birçok kullanıcı takip ettiği kullanıcıların attığı hikayeleri 24 saat boyunca ana sayfanın üstünde görmektedir.

Bu sayede birçok kişinin attığı kısa süreli gönderileri görmek de mümkündür. Ancak merak edilen bir şey vardır ki o da bunların sıralamasıdır. Instagram story sıralaması nasıl belirlenir sorusu da bu aşamada sorulmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken şey hikayelerin yüklendiği tarihtir. Yani en ön sırada yer alan kişi, sizlerin kişi listesinde yer alan ve en yakın süreçte bir hikaye paylaşan kişidir. Bu nedenle algoritmadan bağımsız olarak story sıralaması tamamen paylaşılan gönderinin saati ile ilişkilidir. Bu aşamada sizin takip ettiğiniz kişilerin hikâyeleri sırası ile sistemde yer almaktadır.

Instagram Story Görüntüleme Sırası

Instagram story sıralaması nasıl belirlenir sorusu aslında story görüntülemeleri için de sorulmaktadır. Çünkü storyleri görüntülemek aslında story yükleyen kişi için de geçerli olmaktadır. Siz bir hikâye yüklediğiniz bu hikayeyi görüntüleyenler sırasının neye göre belirlendiği merak edilmektedir. Bu aşamada en öne çıkan şey ise algoritmadır. Burada belirleyici algoritma olup aslında sizin iletişimde olduğunuz kişiler yoğun olarak öne çıkmaktadır.

Özel mesajlarda en çok sohbet edilen, gönderileri en çok beğenen ve en çok yorumda bulunanlar birbiri ile daha fazla etkileşimde olmuştur. Bu durum da aslında story görüntüleme süreci açısından önemlidir. Bu nedenle Instagram story görüntüleme sırası görüntüleyen kişilerin sırasından olmamaktadır. Bu kişileri seçerken aynı zamanda Instagram cep telefonu kişileri ile bağlandıysa buna da dikkat edilmektedir. Bu kişinin tercihine bağlıdır ancak “kişiler” bölümü uygulamaya bağlandıktan sonra buna göre bir etkilenme de algoritma üzerinde olmaktadır. Instagram ve storyleri sıkça güncellendiğinden bu algoritmalar da zaman içerisinde değişim göstermektedir.