Instagram Soru Sorma Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram Soru Sorma Özelliği Nasıl Kullanılır?

Instagram soru sorma özelliği hakkında merak edilen pek çok şey vardır. Sosyal medyanın gözde özelliklerinden biri de soru sorma özelliğidir. Instagram’da yaygın olarak tercih edilen bu hizmet ile birçok kişi birçok insana soru sorabilmektedir. Ancak henüz bilgi sahibi olmayanlar Instagram soru sorma özelliği nasıl kullanılır sorusunu sormaktadır. Bunun için birkaç adım bulunmaktadır. İlk olarak Instagram uygulaması indirilmelidir. Çünkü soru sorma sadece uygulama üzerinden gerçekleşmektedir. Ardından Instagram’a girip üye bilgilerini girmek gerekmektedir. Sonrasında hikaye özelliğini açarak buradaki çıkartma simgesine tıklanmalıdır. Çıkartma simgesi hikaye özelliğinin hemen içerisinde bulunduğundan erişmek oldukça kolaydır.

Çıkartmalar içerisinde “sorular” isimli ayrı bir çıkartma bulunmaktadır. Soru sorma özelliği de bu çıkartmaya özel olmaktadır. Buradaki kısımda “bana soru sor” bölümü bulunmaktadır ve buna tıklayarak insanların size soru sormasını sağlamak mümkündür. Hikayeyi görenler ve ancak uygulama üzerinden Instagram’a girenler soru sorabilmektedir. Soru sorma kısmına istediğiniz şeyi yazarak sonrasında soru beklemeniz mümkündür. Bazen ise sadece başlık yazmaktadır ve kişi boş bırakabilmektedir.

Ardından “bitti” yazısını seçmelisiniz. Bu seçenekten sonra “hikayen” bölümüne bakılmalıdır ve hikaye yayınlanacaktır. Soru sorma özelliğini kullanmak bu kadar basittir. Ancak bu özellik herkeste çalışmamaktadır ve bu nedenle nasıl kullanılacağını merak edenler olmaktadır.

Instagram Soru Sorma Özelliği Çalışmıyorsa Ne Yapılmalı?

Instagram soru sorma özelliği nasıl kullanılır sorusu bu işlemi yapamayanların merak ettiği sorulardan biridir. Bunun pek çok sebebi olabilmektedir. Ancak ilk sebep soru sorma özelliğinin henüz güncellenmemiş olmasıdır. Uygulamayı düzenli olarak güncellemek bu sorunu ortadan kaldıracaktır. Ancak herkeste bu durum işe yaramamaktadır çünkü konunun güncelleme ile alakası olmak zorunda değildir.

Instagram soru sorma özelliğinin doğal şartlarda herkeste çalışması gerekmektedir. Ancak bazı durumlarda çalışmama ihtimali de vardır. Bazen ise soru cevap özelliğini kullanabilmek için Instagram hesabından çıkmak gerekmektedir. Ardından sisteme yeniden girilebilmektedir. Bu da yeterli olmadığında son güncelleme için uygulamayı tamamen silmek ve yeniden yüklemek tavsiye edilmektedir. Instagram soru sorma özelliği ile artık birçok kişi sizlere soru sorabilecektir.