Facebook Arkadaş Listesi Nedir?

Facebook Arkadaş Listemi Nasıl Gizleyebilirim?

Facebook üye olunduğu andan itibaren sizlere arkadaş edinme imkanı sunmaktadır. Bunlar kendi hali hazırda tanıdığınız insanlar olabileceği gibi yeni tanıştığınız insanlar olması da mümkündür. Bu durum kişilerin kendi tercihidir ve bu nedenle isteğe bağlı şekillenmektedir. Ancak profile girildiğinde arkadaşların her biri görünmektedir. Bu durum siz değiştirmediğiniz sürece öyle kalacaktır ve bu da pek çok kişiyi rahatsız etmektedir. Bunun çözümü vardır ve bu nedenle Facebook arkadaş listemi nasıl gizleyebilirim sorusu sorulmaktadır.

Bunun için ilk olarak ya uygulama üzerinden ya da tarayıcı üzerinden Facebook’a girilmesi gerekmektedir. Ardından Facebook hesabı açık değil ise giriş yapılması şarttır. Sonrasında Facebook’un ana sayfasında sağ üstte yer alan bir ok işareti bulunmaktadır. Buna tıklanmalıdır ve ardından “ayarlar ve gizlilik” bölümüne basılmalıdır. Buradan “ayarlar” seçeneğine geçmek yeterlidir. Sol kısımda ise “gizlilik” yer almaktadır ve buna tıklanmalıdır. Burada “arkadaş listenizi kimler görebilir” kısmı bulunmaktadır. Hemen yanında ise “herkese açık” ve “düzenle” yer almaktadır. “Düzenle” kısmına tıklandıktan sonra istenen seçenek seçilmektedir. Bu listeyi herkes görmek zorunda değildir. Burada “belirli arkadaşlar” seçeneği de vardır ve kişiye özel bir gösterim halinde sunmak da mümkündür. Bu kişinin kendi tercihi ile ilişkilidir. Facebook arkadaş listesini gizlemek kişilerin daha rahat sosyalleşmesi için uygun alanı oluşturmaktadır.

Facebook Arkadaş Listesi Nedir?

Facebook arkadaş listemi nasıl gizleyebilirim diyenler ile birlikte arkadaş listesinin ne olduğunu merak edenler de bulunmaktadır. Çünkü pek çok kişi arkadaş eklese ve çıkarsa da aslında böyle bir liste olduğunu bilmez. Bu nedenle arkadaş listesi hakkında bilgi edinmek istemektedir. Arkadaş listesi aslında otomatik olarak kurulmaktadır ve sizin arkadaşınız haline gelen herkes bu listede yer almaktadır. Bu ilk günden itibaren herkese açık formundadır. Bu nedenle kişinin bunu özel olarak değiştirmesi gerekmektedir. Bu aşamada arkadaş listesini tamamen gizlemek ya da arkadaş listesini belirli kişilere görünür yapmak mümkündür. Bu kişinin tercihi olup zaman zaman değiştirmek de mümkündür. Bir süre kısıtlaması bulunmadığından her daim ekleme ve çıkarmalar yapılabilir. Liste güncellenebilir ve gizliliğinde değişime gidilebilir.